WUD Workshop: Låt cheferna leva ut sin kreativitet – Designa med klippdocksmetoden

23 oktober, 2015

Workshoppen hålls av:
Linda Mattsson
lindamattsson

Kan man följa dig någonstans på internet?
Twitter: @lanende

Vem är du?
Linda Mattsson är UX-nörd ut i fingerspetsarna. Hon älskar metoder som möjliggör samarbeten mellan olika människor med olika kunskap och är alltid intresserad av att lära sig nya saker och få höra andras perspektiv. Linda tycker att det är viktigt att reflektera över sitt arbetssätt för att kunna göra ännu mer innovativa lösningar i framtiden.

Just nu jobbar Linda på Handelsbanken med att förbättra det digitala kundmötet.

Vad kommer din workshop att handla om?
Den här metoden tar det bästa med Design Studio och kombinerar det med det bästa med klippdockor och gör det till en bra och rolig workshopövning. Metoden möjliggör ett kreativt arbetssätt, delat ägarskap för lösningen och tvärfunktionellt samarbete.

Workshopen handlar om att skissa lösningar på ett avgränsat problem utan att behöva skissa. Många har svårt att komma igång med skissande och då är den här workshopen ett perfekt alternativ till Design Studio. Övningen går ut på att pussla ihop moduler (som en interaktionsdesigner skissat ut i förväg) tillsammans i små grupper och på så sätt komma fram till en lösning.