← Tillbaka till tidigare aktiviteter

31/10 UX Afterwork – STIMDI i samarbete med Dataföreningen

Datum: 31 oktober, 2013
Plats: Dataföreningens lokaler, Fleminggatan 7, Stockholm

Tid: 17.30 – 19.30, insläpp 17.30-17.45

Med en åldrande befolkning och växande konsumentinflytande, ökar kravet på att använda teknik för stresshantering och att stödja hälsa, välbefinnande och livskvaliteten. På UX-awen 31/10 kommer forskarna Johanna Mecuri och Stina Nylander från SICS Swedish ICT och Mobile Life att berätta hur vi kan använda “internet of things” för att öka prestationsförmågan.

Johanna Mercurio  kommer att berätta hur internet of things kan användas för att ha koll på sin stresshantering och återhämtning, vilket ökar välbefinnandet och ökar prestationsförmågan. Hon demonstrerar en hälsoapp med tillhörande sensorklocka som samlar in kroppsdata för kunskapen om sig själv.

Tanken är att man med appen ska lära sig känna igen stressituationer. Vad triggar dig? Hur lång tid tar återhämtningen? Armbandets sensorer mäter armens rörelse och hudens konduktans, eller svettnivån. Mätdatat överförs via Bluetooth och bearbetas till en grafisk bild där användaren kan se kroppens reaktioner i realtid, men också över flera veckor.

Stina Nylander kommer att berätta om experiment med mobilappar och sensorer som kan ge användbar feedback för att utveckla prestationsförmågan på hög nivå inom elitträning. Det är ganska svårt att veta hur man springer, och även om man får tips och instruktioner om hur man ska förbättra sin löpteknik är det svårt att omsätta detta i praktiken på de egna löprundorna. Vad är användbar feedback? Hur kan du som tränar använda feedback på ett sätt som stöttar dig? Vilka sensorer behövs och fungerar?Vad händer när digitaliseringen och sensorerna når oss hela vägen ut i skidspåren?

Afterworken är endast öppen för medlemmar i STIMDI och Dataföreningen.

Anmälan stängde den 27/10, men du kan ställa dig på reservlistan så återkommer vi om vi får återbud från någon som har anmält sig. Vi bjuder på lättare förtäring.

Varmt välkomna!

Etiketter:

Kommentera