← Tillbaka till tidigare aktiviteter

AW 15/5 – Hur kan du hitta problem i användningen av digitala tjänster och undanröja dem?

Datum: 15 maj, 2014
Plats: DF Kompetenscenter, Fleminggatan 7, Stockholm

UX Afterwork med inspiration – Dataföreningen i samarbete med STIMDI. Kom för att mingla och nätverka med folk som jobbar med användarupplevelser, UX!

Vi kommer att få träffa Per Axbom från Axbom Innovation samt Linda Mattsson och Sharon Lindberg från Daytona.

Per Axbom är webbstrateg som arbetar med fokus på UX och interaktionsdesign. Han ger användaren superkrafter genom att föra fram ett mänskligt perspektiv och visuellt språk i sitt arbete. Per ska prata om:

UX Terminator. Undanröj hinder i digitala lösningar. När du lever med din webbplats från dag till dag är det svårt att föreställa sig vad som ställer till problem för användare. Faktum är att även små ord och detaljer kan irritera användarna till vansinne och förhindra att de kommer vidare. Jag hjälper dig förstå hur du kan hitta hinder… och hur du undanröjer dem.

Linda Mattsson och Sharon Lindberg delar med sig av erfarenheter kring:

Lurig design – Skillnaden mellan manipulation och påverkan
Det händer hela tiden att tjänster är designade för att lura oss. Många lockas till att använda manipulativa knep för att öka sina intäkter, men det finns andra sätt att uppnå samma mål. Vi kommer att diskutera exempel på allt från riktigt superelak design till lösningar som påverkar på ett schysst(are) sätt. Vad vinner man på schysst tjänstedesign och hur ska vi gå tillväga för att stanna på den goda sidan?

Linda Mattsson är en interaktionsdesigner som gillar att involvera användare för att skapa de bästa webb- och mobiltjänsterna. Att skissa wireframes, genomföra användbarhetstester och göra produkter och tjänster användbara är en del av hennes dagliga arbete. Linda har ett särskilt intresse för nya trender, etik och hållbarhet med fokus på digitala produkter.

Sharon Lindberg är en designer som gillar strategi och konceptutveckling lika mycket som detaljdesign – oftast av digitala produkter och tjänster. Hon ägnar dagarna åt användarstudier, användbarhet och interaktionsdesign och kvällarna åt att fundera kring makt och motstånd i organisationer, autenticitet och konsumtionskultur.

Under och efter inspirationstalarna får vi möjlighet att diskutera dessa frågor, utbyta erfarenheter och nätverka. Välkommen!

17:30 registrering, mingel med fika
18-20 föreläsning med paus

ANMÄLAN ÄR STÄNGD. Om du vill ha en reservplats skickar du ett e-mejl till aktiviteter@stimdi.se så bekräftar vi om du får en plats! Medlemskap krävs inte för att få delta i evenemanget.

https://natverk.dfs.se/hur-hittar-du-och-utvecklar-bort-problem-i-digitala-losningar

Etiketter: