← Tillbaka till tidigare aktiviteter

Balansen mellan att återuppfinna hjulet och innovera – Hur vi skapar användarvänlig interaktion i ny teknik.

Datum: 23 november, 2016
Plats: Spree AB, Dalagatan 100, 8tr, Stockholm

hololensws

Spree bjuder in till föreläsning och workshop där vi tillsammans utforskar hur användarvänligheten i en lösning påverkas av ny och obeprövad teknik. Spree har lång erfarenhet av att arbeta med interaktiva lösningar där ny teknik har varit en stor del av projektets konceptuella grund. Tack vare detta har vi gång på gång mött nya spännande utmaningar kring hur en användare interagerar med ny och okänd teknik, och där den fysiska miljön blir en förlängning av den digitala upplevelsen.

Spree har utvecklat lösningar med en mängd olika tekniker/devices som vid olika tidpunkter var mer eller mindre obeprövad, allt ifrån det första Pixelsense Surface bordet 2008 till Microsoft Hololens idag. Däremellan har vi lanserat lösningar med t.ex. Kinect, Leap Motion, RFID, 3D-Printning, Mikrodatorer med en uppsjö av sensorer, Augmented Reality och mycket mer.

Kvällen inleds med en kortare presentation av Spree följt av en föreläsning kring vårt konceptuella arbete att skapa design/UX för ny och obeprövad teknik. Därefter kommer vi arbeta hands-on, i workshop format, med några olika teknologier och deras olika möjligheter och utmaningar för att skapa en ultimat användarupplevelse.

Vi vill under denna kväll dela med oss av vad vi lärt oss av vårt utforskande och tillsammans med er skapa nya insikter.

Upplägg:

17.30 – 18.00 Lättare förtäring och dryck

18.00 – 20.00 Föreläsning & Workshop

20.00 – Mingel & Eftersnack

Powered by Eventbrite

Etiketter: