← Tillbaka till tidigare aktiviteter

Frukostseminarium: Användaren försvinner aldrig. Länge leve Användaren!

Datum: 04 september, 2014
Plats: SIS, St Paulsgatan 6, 118 80 Stockholm

SIS (Swedish Standards Institute) standardiseringskommitté för Människa-systeminteraktion, SNSS (Svenskt Nätverk för Systemsäkerhet) och STIMDI (Sveriges Tvärvetenskapliga Intresseföreningen för Människa-Datorinteraktion) bjuder in till: Kostnadsfritt frukostseminarium: Användaren försvinner aldrig. Länge leve Användaren!

Varför designar, utvecklar, säljer och köper vi interaktiva system som inte har en hög användbarhet och tillgänglighet? Visst finns det bra system men det finns tillräckligt många dåliga för att motivera en diskussion kring problemet och sökandet efter lösningar som ändrar på situationen.

På detta Frukostseminarium pratar – bland andra – Jan ”Gulan” Gulliksen om hur han tänker kring användbarhet. Han är professor i människa-datorinteraktion vid Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) och även ordförande i Digitaliseringskommissionen som skapades 2012 av den svenska regeringen. Han kommer att utmana ditt tänkande kring användbarhet och peka på betydelsen av internationellt samarbete kring standarder för användbarhet; Varför finns det ISO-standarder på användbarhet? Vad är värdet? Hur ska de användas?

Diskussionen kommer att vara bred och kompletteras med ett specifikt exempel på en ISO standardiserie som går under samlingsnamnet SQuARe – Software quality requirements and evaluation. Åke Walldius, forskare på KTH, berättar hur denna serie kan användas som ett verktyg för att säkerställa hög användbarhet.


Vill du veta mer om användbarhet, hur det kan hjälpa dig och din organisation – som kund, leverantör, projektledare, utvecklare, inköpare, produktchef, student eller någon annan? Då ska du inte missa detta intressanta Frukostseminarium!Program

• Björn Nilsson, projektledare på SIS – vad är SIS och nyttan av standardisering?
• SNSS och STIMDI – presenterar sina organisationer

• Tomas Berns, ordförande för SIS standardiseringskommitté för Människa-systeminteraktion – vad pågår inom standardiseringen just nu och vilka är trenderna inom kring användbarhet och tillgänglighet?

• Jan “Gulan” Gulliksen – värdet av användbarhet

• Åke Walldius – presentation av standardserien SQuARe – Software quality requirements and evaluation

• Frågor och diskussion


Datum: 4 september, 2014
Tid: 8:00 – 9:30 (Frukost serveras från klockan 07:30) 
Språk: Svenska
Kostnad: Kostnadsfritt men 200 kr vid ”no show” utan avanmälan senast den 2 september
Anmälan:Skicka din anmälan till anna.petersson@sis.se senast 25 augusti, 2014


Välkommen!
 

Etiketter: