← Tillbaka till tidigare aktiviteter

Genom UX och design har vi minskat ensamhet och friat en oskyldigt morddömd

Datum: 31 maj, 2017
Plats: Claremont, Birger Jarlsgatan 7

Josefine Schönebeck och Veronica Wallström motiveras av att göra livet bättre för människor vare sig de känner sig ensamma och isolerade i sina hem eller om de står felaktigt anklagade för mord. En av de saker de har gemensamt är passionen och drivkraften att påverka människors vardag genom UX och design.

Nästan var tredje svensk som är 85 år och uppåt upplever ofrivillig ensamhet regelbundet, vilket medför risk för isolering, sämre livskvalitet, nedsatt fysisk och psykisk hälsa och död i förtid. På uppdrag av Hälsans Nya Verktyg ledde och utvärderade Josefine användningen av iPads och videosamtal för att minska den upplevda ensamheten hos personer över 85 år. Josefine berättar om projektet som lämnade ett starkt intryck och som hon alltid kommer bära med sig som en viktig och lärorik upplevelse.

Under cirka tio avsnitt kommer vi granska det 29 år gamla mordfallet och ställa oss frågan – vad var det egentligen som hände morgonen den 21 maj 1989? Så marknadsfördes FALLET, det projekt Veronica ska prata om och som hon designade. Detta projekt började med en förhoppning att kunna leverera en spännande berättelse på ett, för Aftonbladet, nytt sätt, där historien skulle utvecklas vecka för vecka och där inte ens de som jobbade med projektet visste hur det skulle sluta.

Om Josefine och Veronica

Josefine är en UX-designer vars intresse för det digitala startade tidigt i livet. Ett av hennes första ord var ”macintosh”. Sedan dess har hon läst kandidatprogrammet i interaktionsdesign på Stockholms Universitet och jobbat på bland annat Hälsans Nya Verktyg och Naturskyddsföreningen.

Veronica har jobbat med design och digitala medier sedan 2007. Hon har en kandidatexamen i Grafisk design från The Art Institute of California – San Diego och har studerat Digital media på Hyper Island. Veronica har erfarenhet från både små och stora byråer och företag i Sverige och USA. Några av platserna där Veronica jobbat; Aftonbladet, Rebenga, Your Majesty, Digital Kitchen och R/GA.

Claremont bjuder på mat och dryck.

Eventet är riktat mot STIMDI medlemmar, läs mer om hur du blir medlem här.

Powered by Eventbrite

Etiketter: