← Tillbaka till andras aktiviteter

Inspirationslunch på Valtech

Datum: 14 november, 2013
Plats: Valtech, Kungliga Myntet, Hantverkargatan 5, 112 21 STOCKHOLM

Tid: 11.30 – 13.00

E-handel har haft en till synes opåverkad tillväxt trots konjunktursvängningar de sista åren. I ett av vårens seminarier fokuserade vi på utmaningar och trender inom e-handel på ett övergripande plan. Nu nischar vi oss inom denna domän, med temat mobil e-handel. Mobilen ger spelare inom e-handel de i särklass största utmaningarna ur ett designperspektiv.

Hur säljer du en en vara eller tjänst, på en så liten yta som en mobilskärm? Hur ska köpflödet utformas för att snabbt få kunden till avslut men samtidigt ge densamme trygghet i att ha fått all information? Var ryms du med tillbehörs- och merförsäljningsförslag? Hur ger du kunden en sammanhängande bra köpupplevelse genom det mobila gränssnittet?

Under denna lunch berättar erfarna mobildesigners och beställare om hur man designar ett mobilt gränssnitt för maximal konvertering, och om praktiska erfarenheter från projekt. Under lunchen kommer vi bland annat ha med exempel från Lensway, Cabonline, Taxi Kurir och Taxi 020.

Max Ljungqvist och Annika Bidner inleder seminariet med temat ”E-handel i mobilen – trender och exempel”. Max och Annika är interaktionsdesigners som jobbat på bred front med olika mobila frågeställningar.

Anders Karlsson, VD på Cabonline och styrelseledamot för Taxi Kurir och Taxi 020, är den drivande kraften bakom gruppens initiala satsning.

Tom Nyman, AD på Valtech, har tagit fram koncept och interaktionsdesign för Cabonline, Taxi Kurir och Taxi 020s appar.

Terese Lindberg och Anna Eriksson har tagit fram Lensways mobila gränssnit och kommer berätta om sina erfarenheter från designprojektet.

Seminariet är gratis och vi bjuder på lunch. Antalet platser är begränsat, så anmäl dig direkt.

Etiketter: , ,

Kommentera