← Tillbaka till andras aktiviteter

Kurs hos Inuse: Användbarhet i praktiken

Datum: 13 november, 2013
Plats: Stockholm

Pris: 12 950, moms tillkommer.
Datum: 13-15 November
Tid: 11-17, 9-17 och 9-13, lunch ingår alla tre dagar
Arrangör: Inuse

Vill du ha mer kunskap om hur man planerar användbarhetsaktiviteter i projekt? Vill du lära dig hur du genomför de vanligaste och viktigaste momenten?

För att en webbplats, en app eller ett system skall bli älskad av sina användare och ge förväntad nytta till organisationen som står bakom krävs en rad olika insatser. Naturligtvis måste projektet ledas på ett bra sätt och koden måste hålla hög kvalitet, men kanske viktigast av allt – vi måste jobba systematiskt med användarupplevelsen (User Experience, UX).

Vi kommer i den här kursen att visa vilka moment som behövs, hur de bör genomföras, och ungefär hur mycket tid som behövs. Vi går också igenom hur man arbetar med användbarhet i praktiken i projekten.

Kursinnehåll

  • Det här är användbarhet – En kort introduktion med fokus på affärsnytta
  • Introduktion till Effektkartläggning – Sätt upp mål och mätpunkter
  • Målgruppsanalys – Kartlägg användarnas behov, på 1 dag eller 2 månader
  • Designtrender just nu – Inspirerande och avskräckande exempel
  • Konceptdesign – Från idé till konceptskisser
  • Principdesign – Formalisera och dokumentera inför upphandling eller utveckling
  • Detaljdesign – Jobba effektivt under utvecklingsprojektet
  • Användningstest – Säkerställ att din design fungerar på riktiga användare
  • Kontinuerliga förbättringar – Styr din produkt mot bättre resultat

Kursen riktar sig till

Dig som arbetar med krav som produktledare, projektledare, systemägare, verksamhetsutvecklare, kravledare (business analysts) och utvecklare. Inga krav på förkunskaper. Du behöver inte kunna rita, eller ha arbetat med design. För att ha glädje av kursen behöver du dock arbeta med utveckling eller förvaltning av någon form av system, produkt, webbplats eller app.

Anmälan

Du får ingen omedelbar bekräftelse på anmälan, men du kan lita på att det har kommit fram. Så snart vi vet att vi har tillräckligt många deltagare, senast tre veckor innan kursstart så får du en bekräftelse.

Som ett led i vår miljöpolicy så skriver vi inte ut pappersdokumentation, utan du får tillgång till materialet i digital form. Det får du senast två veckor innan kurstillfället.

Så snart vi har allt det praktiska klart får du också mejl om lokal och adress för kursen och får möjlighet att uppmärksamma oss på eventuella särskilda behov eller önskemål som du har.

ANMÄL DIG HÄR

Det finstilta
Våra kurser bygger på praktiska övningar. Därför måste det vara tillräckligt många elever för att det ska bli meningsfullt. I de fall så deltagarantalet är för lågt förbehåller vi oss rätten att ställa in kurstillfället, och istället erbjuda möjlighet att delta i något av de framtida tillfällena. Du kontaktas i god tid innan så att du kan planera ditt deltagande.

Etiketter: , ,

Kommentera