← Tillbaka till andras aktiviteter

Open Stockholm Award 2014

Datum: 18 mars, 2014
Plats: Stockholm

Nu är det dags för Open Stockholm Award 2014, en tävling som kan vara av intresse för medlemmar i STIMDI. Tävlingen arrangeras av Stockholms stad och låter deltagarna dela sina innovationer i form av appar, webbtjänster eller projektplaner baserade på öppna data

Om tävlingen:

Stockholms stad växer och kommer år 2022 att vara en miljonstad. Detta ställer krav på infrastruktur, fler bostäder, utbyggd kollektivtrafik, miljösmarta lösningar och en digital infrastruktur med smarta tjänster. Staden öppnar därför kontinuerligt upp fler datakällor med möjlighet för invånare och företag att använda dessa för att skapa nya smarta tjänster. Nu har de även lanserat en tävling med syfte att uppmuntra till användning av öppna data och genom denna skapa nya idéer och lösningar som ligger i invånarnas, stadens och regionens intresse rörande utveckling av service och mobila applikationer.

Tävlingen är en möjlighet för deltagarna att dela sina innovativa lösningar i form av appar, webbtjänster eller projektplaner för ett smartare Stockholm baserade på öppna data.

Du väljer att delta i en av följande kategorier: “Bästa lösning för trafik och framkomlighet”, “Bästa lösning för miljö och hållbarhet” eller “Bästa smarta lösning för stockholmarna”

Tre vinnare delar på 100 000 kronor!

Så här tävlar du:

1. Registrera dig på openstockholmaward.se och fyll i din profilinformation.
2. Välj vilken kategori du vill tävla inom.
3. Skicka in ditt bidrag senast 30e april, 2014.

Du kan läsa mer om tävlingen och den öppna data som tillgängliggjorts här:
openstockholmaward.se

Om du har några frågor kan du kontakta oss på
openstockholmaward@sqore.com

Events

Under mars och april kommer fyra meet-ups att arrangeras runt om i Stockholm för de som är intresserade av tävlingen. Dessa tillfällen fungerar både som utbildning och informationskälla kring Stockholms öppna data. De tävlande kan vid dessa tillfällen få hjälp från Staden och andra parter som finns på plats för att ge vägledning. Tävlingen avslutas även med en prisceremoni vid Stockholmsmötet där vinnarna kommer att bli inbjudna att delta. Mer information hittas på openstockholmaward.se

Etiketter: , ,

Kommentera