← Tillbaka till tidigare aktiviteter

STIMIDIs studentkväll

Datum: 21 maj, 2015
Plats: ÅF, Frösundaleden 2, Solna

Designövningar, prototyper och användarstudier. Men vad jobbar en interaktionsdesigner egentligen med? STIMDI bjuder in till en inspirerande kväll för studenter inom interaktionsdesign.

Den här aktiviteten är gratis och alla studenter inom MDI/interaktionsdesign/UX är välkomna (även om man inte är medlem i STIMDI). Anmälan sker genom formuläret nedan.

STIMDI ordnar denna kväll för studenter som är nyfikna på yrkesrollen som interaktionsdesigner samt vill ha en inblick i hur branschen ser ut. Genom att lyssna på ett antal talare med vitt skilda erfarenheter och inriktningar inom interaktionsdesign hoppas vi kunna ge lite idéer om vilka möjligheter som finns efter examen.

Vi kommer hålla till på ÅFs kontor i Solna och ÅF kommer även stå för mat och dryck till alla deltagare.

Varje talare kommer hålla korta tal(ca 15 min) och därefter finns det tid för lite frågor och diskussion. Under kvällen blir det även lite mingel där man kan ställa mer frågor under lättsamma former.

Anmälan sker genom formuläret nedan.

Talare:

Tommy Marshall är ordförande i STIMDI och arbetar på ÅF. Han kommer att berätta vad han gör i rollen som konsult inom UX. Tommy kommer utifrån ett case tala om hur större koncerner arbetar med UX på en strategisk nivå – för enskilda system och för alla system överlag.

Susanna Laurin är VD på Funka. Funka arbetar med tillgänglighet inom IT t.ex. på webben, digitala gränssnitt och automater. Susanna kommer tala om kopplingen mellan begreppen tillgänglighet och interaktionsdesign. Hon kommer också berätta om några intressanta uppdrag som Funka gjort.

Jin Moen är ansvarig för området Internet of Sports på designforskningsinstitutet Interactive Institute Swedish ICT. De driver forsknings- och utvecklingsprojekt i samarbete med företag, forskare och idrottsvärlden. Hon är också grundare och VD för Movinto Fun som står bakom den bärbara rörelsebaserade spelkonsolen Oriboo(https://www.youtube.com/watch?v=DmywRqgLm2I), som är en spinoff från Jins forskning vid KTH och Interactive Institute som kombinerade danspedagogik och interaktionsdesign. Jin kommer att prata om hur man som forskare kan arbeta med interaktionsdesign samt om utvecklingen av Oriboo.

Frida Morberg är interaktionsdesigner på webbyrån Winston. Frida tog examen från mastersprogrammet i MDI vid KTH för några år sedan. Hon kommer att tala om sina erfarenheter som interaktionsdesigner, som student och i arbetslivet och hur dessa skiljer sig åt. Hon kommer också att berätta om hur hon arbetar med webbanalys och konverteringsoptimering på Winston.

Välkomna!

Etiketter: ,