← Tillbaka till tidigare aktiviteter

Studentkväll, Tema: ”Vad gör en interaktionsdesigner?”

Datum: 14 oktober, 2014
Plats: Antrop, Krukmakargatan 21, 118 51 Stockholm

**Det finns tyvärr inga platser kvar till aktiviteten**

Designövningar, prototyper och användarstudier. Men vad jobbar en interaktionsdesigner egentligen med? STIMDI bjuder in till en inspirerande kväll för studenter inom interaktionsdesign.

STIMDI ordnar denna kväll för studenter som är nyfikna på yrkesrollen som interaktionsdesigner samt vill ha en inblick i hur branschen ser ut. Genom att lyssna på ett antal talare med vitt skilda erfarenheter och inriktningar inom interaktionsdesign hoppas vi kunna ge lite idéer om vilka möjligheter som finns efter examen.

Vi kommer hålla till på Antrops kontor vid Mariatorget och Antrop kommer även stå för och dryck och lättare förtäring.

Varje talare kommer hålla korta tal (ca 5-10 min) och därefter blir det lite mingel där man kan ställa mer frågor under lättsamma former.

Talare:

Henrik Eneroth från Antrop kommer att berätta vad han gör i rollen som tjänstedesigner och UX-expert. Han berättar också om varför han jobbar med tjänstedesign och om sina erfarenheter från att arbeta med kunder som Spotify, SVT och SIDA.

Jin Moen är ansvarig för Innovation och affärsområdet Internet of Sports på designforskningsinstitutet Interactive Institute Swedish ICT. De driver forsknings- och utvecklingsprojekt i samarbete med företag, forskare och idrottsvärlden.Hon är också grundare och VD för Movinto Fun som står bakom den bärbara rörelsebaserade spelkonsolen Oriboo, som är en spinoff från Jins forskning vid KTH och Interactive Institute som kombinerade danspedagogik och interaktionsdesign. Jin kommer att prata om hur hon har arbetat med interaktionsdesignen av Oriboo under hela processen.

Jimmy Flink är konsult och bla verksamhetsansvarig för UsersAward på TCO Development. Jimmy kommer berätta om hur det är att arbete som konsult inom människa-datainteraktion och om några case han arbetat med.

Anders Mellbratt jobbar som Internet of Things-expert och interaktionsdesigner på Ziggy Creative Colony. Han kommer att prata om hur det är att designa interaktion för fysiska produkter och miljöer.

Välkomna!

Etiketter: