← Tillbaka till tidigare aktiviteter

Visualiseringsbordet – unik presentation av det virtuella obduktionsbordet

Datum: 23 januari, 2013
Plats: Tekniska muséet, Museivägen 7, Stockholm

Det första seminariet för året är en unik presentation av visualiseringsbordet, ett virtuellt obduktionsbord på 46 tum. Genom visualiseringsbordet kan man på ett intuitivt sätt interagera med stora tredimensionella medicinska bilder. Interaktionen sker genom att röra med händerna vid skärmen för att zooma, rotera och ”skära” i olika kropps­delar. Visualiseringsbordet används redan i undervisningen vid Linköpings universitet och har rönt stor uppmärksamhet utomlands. Idag finns visualiseringsbord i USA, Singapore, Kazakstan, Spanien, Glasgow och London.

Som tur är finns ett visualiseringsbord även här i Stockholm, på Tekniska museet. STIMDI är mycket stolt över att Thomas Rydell, Studio Director på Interactive Institute i Norrköping som utvecklat visualiseringsbordet, kommer för att hålla en presentation för oss.

Tider

  • 16:45 – 16:55 Samling i entrén till Tekniska museet
  • 17:00 – 18:00 Guidad visning av visualiseringsbordet
  • 18:00 – 20:00 Möjlighet att stanna kvar på museet samt att få en kortare visning av utställningen ”Älskade telefon”

Vill du komma?

Det är ett begränsat antal platser och för att anmäla dig ska du vara medlem i STIMDI. Observera att medlemskap i STIMDI gäller per kalenderår, dvs du behöver ha betalat medlemsavgiften för 2013.

Visningen är gratis, men STIMDI serverar inget fika utan det kan man köpa själv i ett café på muséet.

Anmäl dig nedan, vi mailar bekräftelse (kan ta några dagar) på att du har fått plats, eller information om att du är på väntelista.


Visa större karta

Etiketter: ,