← Tillbaka till tidigare aktiviteter

Workshopstekniker

Datum: 20 oktober, 2011
Plats: XLENT, Regeringsgatan 67, Stockholm

Torsdagen den 20:e oktober hölls ett mycket uppskattat seminarium om Workshopledning där Malin Grahn från AMF var inbjuden att tala. Malin har en lång erfarenhet av Workshopledning och delade med sig av sina bästa tips till gruppen. Vi var ca 15 personer och seminariet hölls i Xlents lokaler.

Det allra första och enligt henne mest användbara tipset att använda när man leder en workshop är att man måste stanna upp och lösa ”problemen” direkt när de uppstår. Såsom att några hamnar i konflikt, någon tar över, en eller flera tappar koncentrationen etc. Inte låtsas som att det inte händer och hoppas att det löser sig själv. För det kommer det antagligen inte göra.

Vi fick även titta på olika verktyg såsom att rita upp ett visuellt körschema för workshopen, personlighetsanalys samt vikten av att verkligen planera ordentligt före för att slippa arbeta så mycket med sammanställningen. Malin tipsade även om boken ”Verktygsboken” som innehåller mycket pedagogiska exempel som man kan ha användning av vid workshopledning.

Etiketter: