Lediga jobb

Vill du publicera din jobbannons här? Klicka på knappen till höger. Det är helt gratis att annonsera, men kravet är att jobbet ska ha en tydlig MDI-profil. MDI står för människa-datorinteraktion och i det räknar vi in användbarhet, interaktionsdesign, tjänstedesign och användarupplevelse. Styrelsen avgör om jobbet uppfyller kravet.

Vi i styrelsen har fått höra av företagen som annonserat här att de fått in mycket bra ansökningar från både nyexade och erfarna MDI-are. Det tycker vi känns jättekul!

Interaktionsdesigner på Antrop

Som interaktionsdesigner hos oss får du arbeta nära dina kunder för att skapa den optimala kundupplevelsen. Din roll blir att använda din kreativitet till att omsätta verksamhetens krav och användarnas behov till konkret design.

Vi önskar oss en kollega som är uppfinningsrik, nyfiken och generös med sin kunskap. Du har talang för hantverket kring att skissa, wireframa och prototypa. Du tycker det är viktigt att hålla dig uppdaterad kring digitala trender och är mån om att ständigt utveckla dina designskills. Vi hoppas du har minst tre års erfarenhet inom interaktionsdesign, prototypande, målgruppsanalys, användningstester eller konceptutveckling. Förmodligen har du arbetat som konsult tidigare på UX- eller digital byrå och trivs med den spännande variation och tempo det innebär.

Etiketter:

Läs mer och ansök här


UX-trainee på Valtech

Som UX-trainee på Valtech får du en mentor som hjälper dig in i konsultrollen. Din trainee-tid kommer varvas med utbildningar och kundnära praktiska moment, där du får chansen att tillämpa det du lärt dig.

Anställningsformen är provanställning i 6 månader med fast lön med chans på tillsvidareanställning. De första 3 månaderna kommer att vara fokus på att lära sig mer om konsult- och UX rollen. De sista 3 månaderna kommer att vara mer nära våra kunder och uppdrag.

Under din traineetid kommer du att få jobba direkt i våra kundprojekt tillsammans med din mentor.

Etiketter:

Läs mer och ansök här


Examensarbete

Att mäta användbarhet i operativa system – framtagande av indikatorer och mätmetoder för att mäta ändamålsenlighet och effektivitet i operativa system på trafikcentraler.

Etiketter:

Läs mer och ansök här


Senior Interaktionsdesigner till CGI

Är du vår nästa interaktionsdesigner? I rollen som senior  interaktionsdesigner bidrar du dels med dina sakkunskaper vid framtagande och implementering av webbar, intranät, handläggningssystem, med mera, både i traditionella persondatormiljöer och på olika typer av mobila plattformar, dels tar du en ledande roll i teamet, gentemot mer juniora kollegor.

Etiketter:

Läs mer och ansök här


UX-designer på Kungliga biblioteket

Som UX designer hos oss driver och planerar du designprocessen i utvecklingsprojekt från kravfångst till färdig produkt. Du arbetar i tvärfunktionella team, tätt tillsammans med systemutvecklare, projektledare och kunder för att säkra att projekten har en helhetsbild och sätter användarupplevelsen i centrum. Ditt arbetssätt präglas av att du skapar delaktighet genom att arrangera workshops och designstudios tillsammans med teamet. Du har det övergripande ansvaret för användarupplevelsen i de projekt du deltar i. Du arbetar nära andra UX-designers kring metodutveckling, sprida kunskapen om UX och arbeta med verksamhetsplanering. Du är intresserad av agila metoder och av ett iterativt arbetssätt.

Etiketter:

Läs mer och ansök här