Styrelsen

Tommy Marshall, ordförande

Tommy Jag visste redan när jag började leta efter en högskoleutbildning att jag ville jobba med teknik och människor, detta ledde mig in på KTH där jag läste på IT-programmet och senare riktade in mig mot Interaktiva system. Sedan dess har jag tyckt att användbarhet får alldeles för lite fokus när det kommer till IT projekt där man ofta ser andra roller som självklara men inte inom användbarhet. Genom att öka medvetenheten för användbarhet hoppas jag att det kommer bli en självklarare del av alla IT projekt i framtiden. Vilket system har ett värde om använder det?

Tommy jobbar som användbaretsarkitekt och konsult på Claremont.

Sabina Pawlus, ekonomiansvarig

Sabina Jag har jobbat med UX sen 2010 och jobbar för närvarande på Intelliplan. Jag har en bakgrund inom design och kognitionsvetenskap och fascineras starkt av användares drivkrafter och beteenden.

 

Emil Eriksson, Vice ordförande, Akademikontakt och ansvarig för World Usability Day

Emil Är en nyfiken empatisk problemlösare som gjort Sverigeturné och slutligen landat i Stockholm. I ryggen har jag en utbildning som civilingenjör i interaktion och design från Umeå där jag gick ut 2009. Sedan dess har jag bland annat jobbat med bygga och testa GUI i lastbilar på Volvo. Design av varningssystem för penga-spelare som har svårt att sätta stopp. E-learning på webb och mobilt.

Jag är nu anställd som konsult på Claremont och jobbar med användarupplevelser. Gillar att luska fram beteenden, attityder och hitta behov. Samtidigt som det konstant finns ny teknik att kasta sig över och försöka klura ut hur saker hänger ihop.

Övrigt: gillar tv-serier, campa i skärgården och äta lakrits.

Nils-Erik Gustafsson, inspiratör

Nils-Erik GustavssonEfter datateknisk linje i Linköping har jag jobbat 30 år med användbarhet och interaktionsdesign inom IT- och telekomindustrin. Efter åtta år som konsult är jag sedan ett år tillbaka webbstrateg på Skatteverket och ansvarig för verkets intranät.

Jag var med och grundade STIMDI 1986 och är stolt och glad över att åter vara med i styrelsen. Främst är jag engagerad i vårt mentorprogram och i kontakter med andra föreningar. STIMDI är en stimulerande och trevlig förening för kunskapsutbyte och samarbete som ständigt utvecklas.

Katja Rantala, aktivitetsansvarig

Katja
Det var under min tid på KTH som jag började intressera mig för människa-produktinteraktion och användbarhet, särskilt under de två sista åren under mastern i Teknisk Design. När jag tog examen förra året föll det sig därför ganska naturligt att börja arbeta som UX designer. Idag jobbar jag på ÅF. Jag tycker att det är väldigt intressant att arbeta med system där komplexa funktioner ska kombineras med användbarhet – det är utmanande men kul!

Jonas Klingsdal, webbansvarig

jonasklingsdalJag har alltid haft ett intresse för både psykologi och datateknik och genom UX har jag lyckats kombinera dem. Jag läste interaktionsdesign (eller människa-dator interaktion som det hette då) på SU och har jobbat med UX sedan dess. De senaste åren på Episerver där jag främst jobbat med CMS:et.

För mig är UX den viktigaste delen av egentligen vilken verksamhet som helst, så jag tycker att en organisation som STIMDI gör ett väldigt viktigt jobb genom att belysa ämnet.

Elin Bergman, medlems och studentansvarig

Profil-Elin

Mikael Eng, jubileums och aktivitetsansvarig