Ljud som designmaterial

Den 20:jan mellan klockan 08.30 – 09.30 kan du dricka morgonkaffet samtidigt som du lyssnar på när ljuddesignern och konceptutvecklaren Stefan Lindberg berättar om ljud som designmaterial.

Ljud är ett mycket effektivt sätt att skicka information till användare om det kommuniceras på rätt sätt. Stefan Lindberg har lång erfarenhet av att arbeta med hur ljud påverkar användaren och med att designa ljud som förbättrar användarupplevelsen. Han använder ljud som designmaterial i interaktionsdesign för att förtydliga informationsöverföring och skapa en god användarupplevelse. Han har arbetat  med ljuddesign i en rad olika forskningsprojekt och utvecklingsprojekt på RISE (Research Institute of Sweden). En del av de projekt han har varit en del av handlar om design av  informationsbärande ljudgränssnitt i till exempel fordonsmiljö och kontrollrum.

I seminariet kommer Stefan berätta om den information som kan förmedlas till användare med hjälp av ljud  i situationer där förståelse och kommunikation mellan gränssnitt och människa är väldigt viktigt.

När & Var?

  • Den 20:e januari 2021
  • Klockan 08:30 – 09:30
  • Digitalt via Zoom

Länk till Zoom-mötet