Styrelsen

STIMDIs styrelse består av ett glatt gäng människor som jobbar ideellt för att få organisationen att fungera som den ska. Här presenterar vi nu stolt våra nya styrelsemedlemmar, som är valda av årsmötet 2022 för två år framåt!

 • Nils-Erik Gustafson

  Ordförande. Ansvar för Mentorprogram och Akademi

  Efter Datatekniklinjen på LiTH och exjobb på CERN har jag sedan 1983 (!) arbetat med användbarhet som anställd, som konsult och som lärare. Bl.a. är jag sedan 1996 gästlärare på Designhögskolan i Umeå. Man lär så länge man har elever… För 3 år sedan återvände jag till Ericsson, där jag främst gör användningsstudier. 1986 var jag med och startade STIMDI och jag är väldigt glad över att föreningen fortfarande är livskraftig!

 • Johanna Granström

  Kassör och medlemsansvarig

  Designstudent på Hyper Island som snart avslutar sina studier och börjar jobba som UX Designer för Mobiento. Vill pusha gränserna för vad Stimdi ska göra, vill aktivera och dra in fler medlemmar, framför allt studerande som är på väg ut i sina första jobb.

 • Alexander Castro

  Ansvarig för Mentorverksamheten i Malmö

  Digital Product Designer och UX Lead på HiQ i Malmö. I snart 7 års tid har han engagerat sig ideellt som mentor. Det är en sträcka han gått både privat, men också yrkesmässigt. Gladeligen. För att det är en i jämförelse liten ansträngning mot vad det ger. I sitt styrelseuppdrag för Stimdi kommer han jobba just med mentorprogrammet. Bland annat. Det är nu det riktiga jobbet börjar. Känns det som. Kom, gå med, så bygger vi något bra ihop!

 • Aminata Grut

  Webb och digital infrastruktur

  UX designer / UX writer för Zington. Har pluggat design på Hyper Island och frontend hos Changemakers. Har bakgrund som journalist och webbdesigner. Transitionen till UX började av en slump, med jobb som UX writer hos TV4 och C More, där agilt mindset och användarfokus kändes helt rätt. Vill lyfta inkludering, tillgänglighet, perspektiv som annars inte hörs och framtidsforskning. Kan Stimdi bidra till ett hållbarare samhälle – och hur får vi in fler ungdomar i UX-utbildning?

 • Danwei Tran Luciani

  Arrangemang och event

  Arbetar på Detectify som Head of Product Design. Vill att Stimdi ska arrangera fler event, för att stimulera nätverkande, kunskapsutbyte och samarbete med andra. Vill också undersöka vad både medlemmar och blivande medlemmar vill att den nya styrelsen ska göra!

 • Victoria Castro

  Sociala medier

  Går sista året på Nackademins UX-utbildning. Intresserad av tillgänglighet och inkludering. Har sedan tidigare kompetens från möten med och rehabilitering av personer med fysiska och kognitiva funktionsnedsättningar/-variationer.